El neurodesenvolupament infantil


La funció del cervell, com a part del sistema nerviós central, és la de regular la majoria de funcions del cos i la ment. Això inclou funcions vitals, bàsiques i superiors.

Per poder entendre i relacionar-nos amb el món que ens envolta, intervenen les funcions cognitives (cerebrals). Aquestes són els processos mentals que ens permeten rebre, seleccionar, emmagatzemar, transformar, elaborar i recuperar la informació de l'ambient. 

Les funcions cognitives superiors són les habilitats cognitives que necessitem per entendre i interaccionar amb el món. Tot i que sovint s'estudien per separat, aquestes estan interrelacionades i de vegades se superposen. Les funcions cognitives principals són:

- Atenció

- Memòria

- Llenguatge

- Funcions executives

- Funcions visuoperceptives i visuoespacials


Quan parlem del neurodesenvolupament infantil, ens referim al procés de desenvolupament del sistema nerviós que té com a resultat la maduració de les estructures, l'adquisició d'habilitats cognitives com les esmentades. Per aquest motiu és tan important l'atenció precoç quan es presenten dificultats en el neurodesenvolupament.

A l'enllaç adjunt, s'expliquen més detalls sobre aquesta maduració:

Neurodesarrollo infantil - espacioLogopedico




Comentaris