Servei d’assistència online



Servei d’assistència online del Centre Psicopedagògic Ixent


Des del Centre Ixent ampliem el nostre servei i, des del mes d’abril de 2020, oferim el servei d’assistència online. Així podrem atendre els pacients que ho necessitin amb aquesta modalitat.
Aquest servei es portarà a terme via Skype, Zoom o altres plataformes que es puguin acordar (despatx virtual), sota les següents condicions:
Població atesa
  • Pares/mares de nens i nenes que actualment siguin pacients del centre: sessions de seguiment, recolzament emocional i recursos per poder gestionar el dia a dia.
  • Persones adultes que actualment siguin pacients del centre: sessions de psicoteràpia, psicopedagogia o logopèdia amb una freqüència pactada amb la terapeuta corresponent.
  • Adolescents a partir dels 12 anys (edat aproximada) que actualment siguin pacients del centre: sessions de psicologia, psicopedagogia, pedagogia o logopèdia amb una freqüència pactada entre la terapeuta corresponent i els pares o tutors del menor.
*En el cas dels adolescents, serà criteri de cada terapeuta considerar si les sessions de teleassistència són adequades segons les característiques individuals. En cas que no ho siguin, es podrà fer ús de les sessions de seguiment per a pares.
Procediment
En cas que els pares, els pacients adults o els adolescents (a través dels seus pares o tutors) vulguin fer ús del recurs de servei online, caldrà que segueixin les següents passes:
  • Comunicació de l’interès a la terapeuta.
  • La terapeuta es reserva el dret de dur a terme el tractament per aquesta via segons criteris professionals.
  • Formalització de l’acceptació del tractament via correu electrònic.
  • Acord de dia i hora per establir el tractament.
*En cas d’adolescents menors d’edat, l’assistència online sempre es farà a través dels comptes dels pares o tutors i mai a través dels comptes dels propis pacients.
*En cas de pacients menors d’edat, la intervenció online començarà i acabarà amb algun dels pares o tutors presents. Només durant la pròpia sessió, el pacient quedarà a l’espai sol davant de l’ordinador o la tableta, respectant la confidencialitat pròpia dels nostres serveis.
*En cas de no assistència sense avís previ, la sessió haurà de ser econòmicament comptabilitzada, seguint el mateix criteri que en el cas presencial.
Duració
  • Les sessions tindran una durada de 45 minuts, com en el cas presencial.
Honoraris
  • El preu de les sessions serà el mateix que en el cas de sessions presencials.
*El material complementari, que es pugui enviar durant les sessions, va inclòs dins d’aquesta quota. No es compartiran arxius que continguin dades personals (p.ex. informes). Aquests hauran de ser posposats fins a la restauració presencial dels serveis.
  • El cobrament d’aquest tipus de tractament es farà per domiciliació bancària o transferència.
Espai
  • Les terapeutes del centre Ixent es comprometen a respectar la privacitat dels pacients, escollint un espai adequat per garantir la qualitat del tractament.
*Si en algun moment la connexió a internet no és adequada o hi ha sorolls externs no controlables que facin que la sessió no sigui profitosa, s’intentarà fixar en el moment o donar una altra cita amb els minuts restants, sense cost addicional.
  • Es recomana que els pacients o les famílies que facin ús d’aquest servei intentin, en la mesura que es pugui, estar durant l’estona que duri la sessió en un espai tranquil, còmode i amb la privacitat suficient per sentir-se en confiança i en el seu espai personal.









Comentaris