Darrerament s’està posant molt d’èmfasi en l’ús adequat de les pantalles (dispositius digitals) per part dels infants. Per aquest motiu, al gener d’enguany, la Societat Catalana de Pediatria (SCP) va publicar el document de Salut digital a l’edat pediàtrica. Aquest està adreçat tant a les famílies com als professionals que estan vinculats amb la infància.
De forma clara, exposa com afecten els dispositius electrònics al desenvolupament físic, cognitiu i emocional dels infants i joves quan no hi ha un ús responsable i sadulable. Per això, ofereixen a les famílies diverses recomanacions com ara: establir límits de temps en l’ús de pantalles (definir horaris), fomentar activitats físiques a l’aire lliure (espais lliures de dispositius) i la importància de supervisar els continguts als quals accedeixen (seguretat en línia). També, s’insisteix en la necessitat de promoure una comunicació fluida i oberta sobre l’ús de les tecnologies i el ciberassetjament.
Tanmateix, el Pla digital familiar de l’Asociación Española de Pediatría proporciona recursos detallats i guies pràctiques als professionals de l’àmbit educatiu i per establir la utilitat de les tecnologies en les consultes logopèdiques i psicològiques. A més, a les famílies els ofereix pautes i recursos per poder gestionar de forma equilibrada i saludable les pantalles.
En aquesta web, trobareu el document en català i castellà juntament amb una infografia amb 12 consells:
https://www.scpediatria.cat/?p=page/html/detallnoticia/id/4095-salut-digital-a-l-edat-pediatrica
En aquesta altra, trobareu el pla digital familiar fàcil d’emplenar i intuitiu:
https://plandigitalfamiliar.aeped.es/plandigitalfamiliar.php
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada