Què és la logopèdia




Els logopedes són els professionals especialitzats en la logopèdia. S'ocupen de l'estudi del procés comunicatiu i de la prevenció, el diagnòstic, el pronòstic i el tractament dels seus trastorns.


La comunicació verbal és un dels aspectes més complexos i elaborats de les funcions superiors, i integra totes aquestes funcions que estan associades al llenguatge. És el conjunt de processos relacionats amb la comprensió i l'expressió del llenguatge oral i escrit, així com les diverses formes de comunicació no verbal que poden utilitzar les persones. 




El llenguatge i la parla impliquen funcions auditives, visuals, cognitives, orofacials, respiratòries, deglutòries, vocals i tubàriques. Les alteracions d'alguna o més d'aquestes funcions provocarà diferents disfuncions o trastorns de la comunicació: trastorns de l'entrada de la informació, trastorns de processament de la informació i trastorns de la sortida de la informació.


El Col·legi de Logopedes de Catalunya (CLC) ha compartit un vídeo explicatiu de les funcions d'un logopeda. Segur que és del vostre interès:


https://www.somlogopedes.cat












Comentaris